‘De volgende dag vond ik het niet meer zo goed’

Jarenlang heb ik gedacht dat ik het niet kon. Hoewel het me een logische optelsom leek van twee dingen die ik wél kon, wilde het maar niet lukken. Songs schrijven. Een discipline waarin twee van mijn allergrootste passies samenkomen: muziek en schrijven. En toch kreeg ik geen woord op papier.

Nee, dat is niet helemaal waar. Ik schreef wel degelijk. Vooral ’s nachts. Wanneer gevoelens zich als vanzelf lieten vangen in een couplet. En heel soms een refrein. De volgende dag vond ik mijn schrijfsels helaas niet meer zo goed. Niet goed genoeg. Mijn ergste criticus ben ikzelf.

En zo ging het. Ik schreef met mezelf en dat liep op niets uit. Totdat ik me realiseerde dat ik simpelweg iemand nodig had bij wie ik dúrfde te schrijven. Iemand die het wél goed genoeg vond. Zo nu en dan. Of regelmatig. Met Jacco Wijnia (bassist van The Wendies slash multigetalenteerd muzikant) schrijf ik sinds kort zowaar nummers. Die ik de volgende dag nog steeds mooi vind. Engelstalig, Nederlandstalig, akoestisch… Na een jarenlange songwritersblock kan ik nu niet meer stoppen met schrijven. En nu kan ik nauwelijks wachten tot we onze muziek aan jullie kunnen laten horen.

In de tussentijd kun je ons trouwens volgen via de Facebookpagina van The Wendies.

 

I Like when you Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *