Wendy Maria Vlogs #1: Vloggen voor beginners

Geïnspireerd en gefascineerd door miljoenen vloggers die me voorgingen, besloot ik gisteren ineens dat ik zou gaan vloggen. Want kom op, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Ik kijk naar YouTube-filmpjes waarin gewone mensen zoals jij en ik zichzelf filmen, een verhaaltje vertellen en daarmee duizenden volgers krijgen. Nou, mooi toch?

Welk verhaal zou ik dan willen vertellen, was natuurlijk de eerste vraag die ik mezelf daarbij stelde. Mijn verhaal. Het verhaal achter de koddige foto’s van mijn tweeling op Facebook (want de monsterlijke momenten laat ik voor het gemak altijd achterwege). Het verhaal achter het flitsende freelancebestaan (want ik zit heus vaak genoeg in de stress, wanneer ik weer eens te weinig opdrachten krijg). Het verhaal achter de gefilterde selfies (handig dat alleen je hoofd in beeld hoeft, want ondertussen ben ik al jaren in gevecht met mijn gewicht). Kortom, mijn leven zonder filter. Dat is wat ik met je wil delen.

En wanneer ik iets in mijn hoofd heb, dan moet dat meteen gebeuren. Gisterochtend ben ik naar de Mediamarkt gereden om direct zo’n handige vlogcamera (nooit eerder geweten dat daar speciale camera’s voor zijn) aan te schaffen. ’s Middags begon ik met filmen. Wat nog niet meeviel overigens. Jezelf zijn voor de camera is best een ding. En jezelf zonder schaamte of afschuw terugzien op de videobeelden al helemaal!

Of ik hier überhaupt wel tijd voor heb, voor al dat vloggen? Nou. Nee. Maar die tijd kun je máken, denk ik. Jezelf filmen bij de dagelijkse dingen die je toch al doet, kost nauwelijks (extra) tijd. Het monteren van de beelden, dat wel. Behoorlijk veel tijd zelfs (tenzij je een uncut-versie van anderhalf uur op YouTube gooit, maar daar zit niemand op te wachten, vermoed ik). Maar oefening baart kunst. En het mooiste: het hoeft natuurlijk allemaal niet perfect. Liever niet zelfs! #LifeWithoutFilter

Enfin, zo is het gekomen dat ik vandaag de vlog van gisteren pas kan delen. Enjoy alsnog!

PS Leuk? Abonneer je op mijn YouTube-channel: Wendy Maria Vlogs

I Like when you Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *